DEN DYRBARA DETALJEN

DEN DYRBARA DETALJEN

maj 2019

Care & Details

Vi hade inte kunnat säga det bättre Eames:" "Detaljer är inte bara detaljer. De skapar produkten." En BARONS-skjorta är inte bara en skjorta, allt är genomtänkt i minsta detalj och många synliga och osynliga val har gjorts på vägen för att skapa den ultimata skjortan.

Skjortan består av 45 delar, och det är 70 personer spridda över hela världen som är nvolverade i skapandet, var och en med sin egen specialitet. Det finns 12 000 stygn per skjorta, och cirka 90 meter tråd. Det finns 150 stygn i våra knapphål, vilket är dubbelt så mycket som branschstandarden föreskriver, vilket ger ett trevligare, mjukare och mer tåligt knapphål.


VÄRLDENS BÄSTA BOMULL


Det finns många typer av bomull i världen och i allmänhet kategoriseras de efter bomulls fibrernas längd. Längre fibrer motsvarar bättre kvalitet. Kvalitets-skalan går från kort (-20,6 mm), medium, medium-lång, lång och extra-lång häftning (+34,9 mm). Vi använder bara Extra Long till våra skjortor eftersom det ger en mer slitstark skjorta som känns lättare och bekvämare på kroppen.

Endast 3% av den globala bomullsproduktionen ingår i kategorin Extra Long. Efter att ha testat olika tillverkare har vi funnit att den bästa och mest stabila kvalitet bomullen är US-Pima-bomull från San Joaquin Valley i norra Kalifornien. Du kan naturligtvis hitta dyrare alternativ, men då betalar du för andra saker än kvalitet. Vanligtvis beror det högre priset på det faktum att bomullen kommer från små bomullsproduktioner från t.ex. från Karibien, och har inte direkt att göra med att bomullen skulle vara bättre. Vi vill inte kompromissa med priset för den sakens skull.


KONSTEN ATT INTE STRYKA EN SKJORTA


Bomullen är spunnen, vävd och färdig för våra olika signaturtyger. Vi ser inte detta som tre separata processer utan snarare som en enda process. Efterbehandlingen sker i Schweiz och omfattar 40 steg för steg kemiska och mekaniska processer. Det tar vanligtvis upp till tio veckor att slutföra vår speciella efterbehandling, som lätt kan göras billigare någon annanstans i världen. Men eftersom miljön är så viktig för oss är alla våra tröjor OEKO-TEX 100®-certifierade och därmed garanterade fria från skadliga kemikalier. Vi vet att våra kunder bär skjortan i många timmar varje dag, så det måste finnas kontroll över pennfodralet. Denna speciella process gör Barons skjortor till några av de absolut mest järnfria på marknaden.


DEN KOMPROMISSLÖSA KNAPPEN


Knappen på våra skjortor är allt annat än slumpmässig. Både färg och form testas noggrant innan de väljs ut. Vi är väl medvetna om att vissa tror att pärlemor är det " finare " alternativet när vi pratar knappar. Pärlemor kommer från konkylier och tillhör, ärligt talat, havet. Dessutom bryts pärlemors knapparna lättare, särskilt vid kemtvätt. Å andra sidan blir knappen även tjockare, vilket gör den svårare att stänga. I slutändan är pärlemor mycket dyrare, därför är slutsatsen självklar för oss = pärlemor är inte lika med en bättre skjorta.    

Barons-knappen är från Sverige och fästs med en speciell värmebehandlad tråd via en patenterad schweizisk maskin och en specialutvecklad teknik som enbart de bästa skjortmärkena använder. Tråden snurras runt den befintliga knappsömnaden, så att knappen hålls på plats ännu bättre. Det gör vår knapp stark, lätt att stänga och lyfter fram skjortans kvalitet.


KRAVET FÖR KRAGEN


Kragen är ytterligare en anledning till varför Barons-skjortan skiljer sig från andra på marknaden. Våra krage består av sju tygstycken i olika lager och tjocklekar, som genomgår femton olika processer innan de förvandlas till en färdig Barons-krage. Bland annat används en speciell tvåstegs värmebehandlingsprocess, medans majoriteten av andra märken enbart använder en enda värmebehandling. Dessutom använder vi en speciell typ av interlining" i både krage och manschetter, och sedan ytterligare ett lager mellan dessa två. Det behandlas sedan av två separata omgångar. Designen i sig bygger på principen om en knivskarp krage för ett knivskarpt intryck - hela dagen.

 

Upplev detaljerna