Tid

till eftertanke

Anti mode

Till skillnad från varumärken som alltid jagar nästa trend, har vi en fundamentalt annorlunda affärsmodell.

Vi är inget modeföretag. Punkt. Med en permanent kollektion är vi aldrig tvungna att hålla REA. Vi överproducerar aldrig. Vår vision är att erbjuda klassiker på ett superenkelt sätt när våra kunder behöver nya skjortor. Helt enkelt.

Det bästa vi kan göra för miljön är att producera textilier som håller, och uppmuntra konsumenten att använda produkten så många gånger som möjligt. Det är precis vår filosofi.

OEKO-TEX 100 — Fri från skadliga kemikalier

Det låter inte supersexigt, eller hur? En tysk certifieringsstandard för skadliga kemikalier i textilier. Givet, det inte är det. Men det är faktiskt ganska viktigt. Många textilier lever idag inte upp till de mest grundläggande kraven. Det betyder att de kan vara skadliga för miljön och för din kropp. Tänk på det. Hur många timmar har du på dig en skjorta varje dag?

Nämnde vi att varje enskild komponent i vår skjorta är OEKO-TEX 100-certifierad? Tyg, knappar, tråd och mellanfoder. Ganska coolt, eller hur?

En ansvarsfull värdekedja

STeP-certifiering är en annan sexig, tysk beteckning som står för Sustainable Textile Production. Denna certifiering säkerställer att hela värdekedjan som är involverad i tillverkningen av en BARONS-skjortan är socialt ansvarstagande.

Det innebär bl.a. en certifierad miljövänlig produktion, optimala hälso- och säkerhetsstandarder samt socialt ansvarsfulla arbetsförhållanden. Certifieringen omfattar allt från bomullsfibrer till produktionsanläggningar.

Ekologisk bomull

En oöverträffad skjorta börjar med den ultimata bomullskvaliteten. Därför använder vi endast 100% ekologisk bomull från Nildeltat i Egypten.

Närmare bestämt består din BARONS-skjorta uteslutande av Giza-bomull med extra långa fibrer (ELS). Vi pratar här om den finaste 0,1% bomullen i världen. Den naturliga vattenresursen från Nilen gör att vi producerar utan användning av syntetiska bekämpningsmedel eller GMO-frön.

Syntetiska fibrer. Nej tack.

Idag kan man knappast öppna ett socialt media utan ännu en annons för ett "performance"-klädesmärke. Vid närmare eftertanke har ofta bara en procentandel plast tillsatts för att göra tyget töjbart. Det finns faktiskt naturliga alternativ för att uppnå samma stretch, men plast är den enkla, billiga och förorenande metoden. Alla textilier som används upprepade gånger kommer så småningom att förlora en del av sin massa. Det gör att delar av tyget hamnar i miljön, antingen vid tvätt eller vid kontakt med olika ytor. Vi gillar inte mikroplaster; därför väljer vi det naturliga alternativet, även om det är lite krångligare och mer kostsamt.

Som ett ansvarsfullt företag kunde vi aldrig drömma om att lägga till icke-nedbrytbara syntetfibrer som elastan, lycra, spandex, polyester och liknande till våra skjortor. Det är vårt löfte till dig. Det måste vara vettigt på alla fronter.

Box 2.0 = 100% recycled

Lite mindre. Stor skillnad. Tjockleken på kartongen som används för den nya kartongen är 1 mm smalare än den gamla. Det betyder att varje låda har blivit 15,32 % lättare. I stort betyder det att för varje 100:e beställning går det åt 4,2 kg mindre kartong.

Brun paket. Grön effekt. Den nya lådan är brun. Det betyder att ett helt lager vitt papper har sparats hela vägen runt lådan. Och det låter kanske inte så mycket, men minsta detalj gör skillnad i de stora hela.*

100% återvunnen kartong. De nya paketen är gjorda av 100 % återvunnen kartong. Inget annat.