Din varukorg (0)
Andra skjortor i din storlek

Vi vet redan din storlek - Därför kan du snabbt lägga till våra andra modeller i samma storlek.

Acceptera våra allmänna villkor

För att kunna slutföra ditt köp måste du acceptera våra handelsbetingelser

Jag accepterar Avvisa
CREATING A
SUSTAINABLE
BUSINESS

EN HÅLLBAR MODELL

Vi vet att vi ensamma inte kommer kunna rädda världen. Men vi vill dra vårat strå till stacken och tar hållbarhetsfrågor på största allvar. Nedan kan du läsa mer om vad vi gör för att se till att dina skjortor är bra både för dig, för dem som producerar skjortorna och inte minst för miljön.

Till skillnad från varumärken som ständigt fokuserar på nästa kollektion har vi en helt annan affärsmodell. Vi är inte ett modeföretag. Punkt. Med en enda permanent kollektion behöver vi aldrig rea ut gamla kollektioner. Vi producerar aldrig för mycket. Vår vision är att erbjuda klassiska skjortor på ett superenkelt sätt, som finns tillgängliga för våra kunder när de behöver nya skjortor. Ganska enkelt.

Det bästa ett varumärke kan göra för miljön är att producera textilier som håller, och samtidigt uppmuntra konsumenterna att använda produkten så många gånger som möjligt. Det är precis vår filosofi.

OEKO-TEX 100 - FRI FRÅN SKADLIGA KEMIKALIER

Det låter inte supersexigt, eller hur? En tysk certifieringsstandard för skadliga kemikalier i textilier. Men är det en självklarhet? - faktiskt inte. Däremot är det ganska viktigt. Många textilier idag uppfyller inte de mest grundläggande kraven. Detta innebär att de kan vara skadliga för miljön och för din kropp. Tänk på det. Hur många timmar bär du en skjorta varje dag?

Nämnde vi att varje komponent i vår skjorta är Oeko-Tex 100 certifierad? Tyg, knappar, tråd och interlining. Ganska coolt, eller hur?

EN ANSVARSFULL VÄRDEKEDJA

STeP-certifiering är en annan sexig och tysk beteckning som står för hållbar textilproduktion. Denna certifiering säkerställer att hela värdekedjan som är involverad i produktionen av en BARONS-skjorta är socialt ansvarig.

Det involverar bl.a. en certifierad miljövänlig produktion, optimala hälso- och säkerhetsstandarder samt socialt ansvarsfulla arbetsförhållanden. Certifieringen omfattar allt från bomullsfibrer till produktionsanläggningar.

VÅR BOMULL

För att vara helt ärlig använder vi inte ekologisk bomull. Varför? Eftersom ekologisk ELS-bomull (Extra Long Staple) tyvärr är omöjlig att få i större mängder. Ekologisk bomull är ett komplext ämne. Även om det inte kräver samma mängd insektsmedel kräver det mycket vatten. Ofta 2-3 gånger så mycket, beroende på region och bevattningsmetod.

Den vanligaste anledningen till att high-end skjortmärken inte använder ekologisk bomull beror dock på kvaliteten. Premiumskjortmärken är vanligtvis de främsta köparna av världens 3% bästa bomull. ELS-bomull är synonymt med de längsta bomullsfibrerna på marknaden.

Längre fibrer är lika med skjortor som håller längre. Den totala miljöpåverkan beror därför på hur mycket du bär skjortan - detta är den avgörande faktorn. Vi håller fortfarande på att testa alternativa fibrer, som en dag kan ersätta bomull utan att kompromissa med hållbarheten, tygets komfort och samtidigt fortfarande är strykfri.

ELASTAN, LYCRA, SPANDEX OCH POLYESTER TILLHÖR INTE EN SKJORTA. PUNKT.

Idag är det nästan omöjligt att öppna sociala medier utan att få upp annonser från klädmärken som erbjuder följsamma och stretchiga kläder. Vid närmare granskning har de ofta tillsatt en procentandel plast för att göra tyget töjbart. Det finns faktiskt naturliga alternativ för att uppnå samma töjbarhet, men plast är den enkla, billiga och förorenande metoden. Alla textilier som används upprepade gånger kommer så småningom att förlora en del av dess massa. Detta innebär att delar av tyget hamnar i miljön, antingen från tvätt eller från kontakt med olika ytor. Vi gillar inte mikroplaster; därför väljer vi det naturliga alternativet, även om det är lite mer besvärligt och kostsamt.

Varje år produceras 400 000 ton elastan världen över. I många länder hamnar plast textilier i naturen eller på deponin. Som ett företag som strävar efter att vara ansvarsfulla skulle vi aldrig drömma om att använda icke-nedbrytbara syntetiska fibrer som elastan, lycra, spandex, polyester och liknande i våra skjortor. Det är vårt löfte till dig. Vi kommer vara ansvarsfulla på alla fronter.

FÖLJ VÅR RESA

Vi skickar email på samma sätt som vi skapar skjortor: Fokus på bra innehåll, bara det viktigaste och alltid ämnen som är värda att spendera tid på. Det är ett löfte.

Vi bjuder på 10% rabatt på din första beställning (koden skickas via e-post)

Hello You!

Enter your email address for stock alerts, discounts, promotions and more!

Choose Your Location

SELECT COUNTRY

  • Danmark (DKK)
  • EU (EUR)
  • Sweden (SEK)
  • The Netherlands (EUR)