Lär känna våra skjortor med Joachim…

Lär känna våra skjortor med Joachim…

januari 2020

Care & Details

Dagen vi har lyckats, är dagen då du kommer hem från jobbet och inte känner för att byta om till en T-shirt."

- Joachim Latocha, Founder

Det är såhär jag hela tiden har visualiserat BARONS, och det är därför vi ständigt strävar efter att förfina detaljerna på våra skjortor. Du behöver inte lära dig allt om bomull, sömnad och produktionsprocesser för att kunna njuta av en Consultant eller en CEO. Men om du är intresserad av processen - så kan du läsa vidare här.

Vita skjortor tillhör de svåraste plaggen att göra. Allt syns på en vit skjorta. Rynkor, en krokig söm eller en fläck. Inget går obemärkt på vit skjorta, och om du - som vi - bär en skjorta varje dag, vet du det.

BARONS The Founder hvid skjorte

Vi tillbringade två år på att flyga runt om i världen, prata med människor i branschen och utveckla den första BARONS-skjortan. Det kan låta galet att spendera två år på att utveckla en endaste skjorta när man tillhör en bransch som är mest känd för att hitta på nya färger och modeller fyra gånger om året.

Men som du säkert redan vet bryr vi oss inte om mode. Vi satsar på ett fåtal klassiska skjortor som du kan köpa år efter år. Å andra sidan arbetar vi ständigt med att optimera de små sakerna för att ständigt göra skjortan lite bättre, göra den lite tåligare och lättare att stryka.

BARONS close up colar

Från bomullsfältet till skjortkrigaren


Även om vi redan tillbringat två år på att utveckla den första skjortan, spenderar jag fortfarande mycket av min tid hos tygtillverkare, sömmerskor och efterbehandling experter. För BARONS handlar det om att göra skjortan lite mer perfekt.

Allt börjar på bomullsfältet. Bomull är inte bara bomull, och det är stor skillnad i kvaliteten. På Barons använder vi bara amerikansk PIMA ELS-bomull. ELS betyder att fibrerna i bomullen är extra långa. Det ger en bomull som är mer hållbar och känns lättare. PIMA ELS representerar de bästa 3% av världens bomull.

Jag kan helt enkelt inte föreställa mig annat än att använda den bästa bomullen till våra skjortor. Det är hela grunden. När du tar på dig en skjorta som efter en timme känns obekväm beror det på att det är dålig bomull. Bomull är det första steget. Nästa är tyget, och vi har tillbringat flera år på att utveckla och anpassa det perfekta tyget. Vi tillverkar skjortorna med vårt eget signatur tyg. 

Jämför tyg i kalkylark


Jag kan fortfarande spendera timmar på att jämföra tygkvaliteter för att hitta små förbättringsmöjligheter. Min tid som konsult på Deloitte kommer uppenbarligen till nytta här. Jag har 100-tal kalkylark där jag analyserar ifall en liten förändring kan göra tyget mer hållbart eller lättare att stryka. Det är fördelen med att inte behöva tänka på nästa års färg - vi kan lägga vår energi på den typen av överväganden. Lyckligtvis är våra kunder inte intresserade av att vi ska lägga vår tid på att göra en rosa skjorta med gröna elefanter som motiv.

I det stora hela är det de människor som bär skjorta varje dag som står till grund för BARONS vidareutveckling.


Hälsningar,
Joachim Latocha
Grundare

BARONS the Founder