TRE GODA RÅD: SÅHÄR HÅLLER DU DINA VITA SKJORTOR VITA

TRE GODA RÅD: SÅHÄR HÅLLER DU DINA VITA SKJORTOR VITA

april 2019

Care & Details


SKIPPA BLEKMEDLET


Det bästa du kan göra med en vit, strykfri skjorta är att använda kulörtvättmedel, även om det låter konstigt. Det beror på att det ofta finns olika typer av blekmedel i vitt tvättpulver som kan reagera på den efterbehandling som skjortan har fått för att den ska vara precis lika vit som snö. Förresten, håll dig borta från olika aggressiva fläckborttagare också.


SKIPPA SKÖLJMEDLET


Sköljmedel gör inte kläder renare och har ingen mätbar effekt på mjukheten. Sköljmedel innehåller också kemikalier som är skadliga för miljön när de hamnar i avloppsvattnet (källa: Miljøstyrelsen). Dessutom har vi lärt oss att vissa vita tyger, beroende på ytbehandling, kan reagera olika på mjukgörare och bli missfärgade. Det vore synd att förstöra en vacker, vit skjorta.


ANVÄND KORREKT DOSERING


Överdosering gör inte kläder renare. Det ökar enzyminnehållet och kan med tiden minska tröjans livslängd och i värsta fall missfärga kläderna. Oavsett vilket tvättpulver du använder, undvik överdosering. Detta hjälper miljön och sparar pengar. Win-win.


OCH OM OLYCKAN ÄR FRAMME


Skulle din skjorta fortfarande råka bli gul i färgen, hittar du här, en guide till hur du får den vit igen, samt andra goda råd för att ta hand om din skjorta.. 


Se vårt urval av vita skjortor här ➝